Handla säkert online

När det kommer till att handla online så behöver e-handlare sätta stora krav på säkerheten just för att bedragare inte ska få tag i känslig information om andras betalningar på nätet.

Man ska alltid vara extra försiktig när man genomför transaktioner på internet och se till att man handlar från en trovärdig källa.

Se till att anslutningen är säker

Den första stora regeln för en säker anslutning är att webbadressen har symbolen av ett hänglås bredvid sig i adressfältet. Det visar att data som skickas från hemsidan alltid är krypterad. Man kan också kontrollera det genom att markera webbadressen och se så att den börjar med “https” och inte bara “http”.

Handla från kända e-handlare

Är man väldigt osäker när man ska göra ett köp hos en mindre känd e-handlare så kan man alltid göra en liten undersökning och se om varan man är ute efter finns tillgänglig hos en mer känd återförsäljare. Om så är fallet kan man genomföra sitt köp lugnt och säkert hos den e-handlaren man känner igen och kanske redan handlat från tidigare.

Betala på säkert sätt

Om man handlar mycket och ofta online är att använda sig av ett kreditkort att betala med. Det kan vara smart om man inte känner sig trygg med att lämna ut uppgifter om sitt eget kontokort online. Ofta medföljer även betal försäkringar med de flesta kreditkort där ute. Så det är definitivt värt att kolla upp.