Certina: Precision och robusthet i schweiziska sportklockor

Certina: Precision och robusthet i schweiziska sportklockor

Certina, en ikon inom schweizisk klocktillverkning, är känt för sin höga kvalitet och pålitlighet, särskilt bland sport- och dykentusiaster. Grundat 1888 av bröderna Adolf och Alfred Kurth, har Certina byggt sitt rykte runt robusta och hållbara klockor. Detta blogginlägg utforskar Certinas historia, tekniska innovationer och det varumärkesarv som har etablerat dem som en ledare inom sportklockor.

Historiken bakom Certina

Certinas tidiga engagemang för precision och tillförlitlighet såg dem snabbt växa från en liten delverkstad till en producent av kompletta klockor. Företagets namn, som härstammar från latinets 'certus' som betyder 'säker', speglar deras engagemang för tillförlitlighet. I mitten av 1900-talet införde de 'Double Security' (DS) konceptet, vilket dramatiskt ökade klockornas motståndskraft mot stötar och vatten.

Certina och sportens värld

Med sin robusta design och precision har Certina blivit en favorit inom sportvärlden, särskilt inom motorsport och dykning. Certinas DS-koncept revolutionerade industrin med sin oöverträffade stötkydd och vattentäthet, vilket gör deras klockor idealiska för de tuffaste förhållandena och äventyren. Certina har också varit en officiell partner och tidtagare i flera sportevenemang, vilket ytterligare cementerar dess rykte inom sport och äventyr.

Tekniska innovationer från Certina

Certina har fortsatt att leda vägen i teknisk innovation. De var bland de första att implementera kvartsurverk i sina kollektioner på 1970-talet och fortsätter att innovera med nya material och teknologier, som Precidrive™ kvartsurverk som erbjuder exceptionell tidhållningsprecision som väl överträffar industristandarder. Deras senaste innovationer inkluderar också Powermatic 80 rörelsen, som ger upp till 80 timmars gångreserv, vilket gör klockorna mer användarvänliga och pålitliga över längre perioder.

Genom att kombinera schweizisk precision med en passion för sport och äventyr, har Certina blivit en symbol för tillförlitlighet och innovation inom klockbranschen. Certinas klockor är inte bara verktyg för att mäta tid; de är en tillförlitlig partner för alla som värdesätter hållbarhet och prestanda under alla omständigheter.

Klockaonline.se

Det kan vara en lång resa tills man hittar det man är ute efter. När man handlar på nätet så har man ett stort utbud att välja på, och allt väldigt nära till hands. Vi tycker att det ska vara enkelt och man ska inte betala för mycket.

© Klockaonline.se 2024