Produkter från Smiley

1 Produkter
Här finns produkter i kategorin Smiley. Välkommen att bläddra bland alla produkter som vi har att erbjuda inom kategori Smiley. Om man frågar oss så ska det vara lätt att hitta vad man söker och det ska inte vara krångligt eller besvärligt. Vi listar alltid den mest prisvärda produkten som vi kan hitta som här inom kategorin Smiley.
Sortera

Smiley

Hitta produkter inom kategorin Smiley till rätt pris online. Beställ inför cyber monday, black friday eller på mellandagsrea. Vi har samlat mängder av kvalitetsprodukter inom Smiley.

Smiley, smajlis, emotikon eller humörsymbol (ibland även uttryckssymbol och smilies) är en grafisk symbol som uttrycker en känsla. Den består antingen av en kombination av skrifttecken eller av en enklare bild (kallas i digital version emoji). Ofta används sådana symboler för att uppmärksamma mottagaren av ett meddelande om avsändarens känslor, och kan då helt ändra meningen av en skriven text. På webbforum och chatnätverk ersätts dessa symboler ibland med små motsvarande bilder. Exempel på brett kända uttryckssymboler är den glada "smileyn" :) och det ledsna ansiktet :(. Smiley – gul gubbe som skildrar olika känslor, skapad av en grafiker 1963.Emotikon – en kombination av ASCII-tecken som kommatecken, parentes, bindestreck och kolon som tillsammans representerar ett ansikte, skapad 1982.Kaomoji – en variant av emotikon som används främst i Japan, skapad runt 1986.Emoji – en liten bild som används i digitala sammanhang för att komplettera skriven text, lanserad 1999 och standardiserad 2005.Smileyn har använts i flera subkulturer; av hippies på 1970-talet, Acid House-scenen i Storbritannien på 1980-talet och av grungemusiker på 1990-talet.De emotikons som används på internet kan spåras tillbaka till ett förslag av Scott Fahlman i ett meddelande daterat den 19 september 1982. Smileys eller emotikons kan beskrivas som en illustrativ representation av ansiktsuttryck med hjälp av en kombination av enkla ASCII-tecken, till exempel kommatecken, kolon, bindestreck och parenteser. År 1998 etablerades ett system med bildbaserade humörsymboler för japanska smartmobiler. Dessa datorikoner, emojier, standardiserades i Japan runt 2005 och har sedan 2010 spridits internationellt, som del av olika textbaserade kommunikationssystem. Numera (februari 2019) finns det tekniskt stöd för över 3 019 olika emojier, och uppsättningarna inkluderar både rena humörsymboler (främst ansikten) och en mängd andra typer av piktogram.

Källa: sv.wikipedia.org

Läs mer
Clicker Oval i kirurgiskt stål