Sidan innehåller annonslänkar

SKAGEN Ancher Chronograph

-10%

Jämför produkt SKAGEN Ancher Chronograph online innan du handlar. Vi har samlat nödvändig information om produkten SKAGEN Ancher Chronograph i kategorin Skagen Herr här hos oss.

Produktinformation

Klockia är auktoriserad återförsäljare av Skagen & lämnar alltid 2 års garanti. Alla Skagenklockor skickas i originalask med kvitto & taggar. .

Från kunskapsbanken

Skagen

Skagen är den nordligaste staden i Danmark och ligger på Skagens Odde som utgör Jyllands norra spets. Skagen ingår i Frederikshavns kommun i Region Nordjylland.

Herr

Herr (ibland förkortat hr) är en artighetstitel för en man. Motsvarande titel för en kvinna är fru eller fröken. Orden herr och herre kommer från samma rot som härska, och användes ursprungligen under medeltiden om riddare. Titelns bruk var då formaliserat och ordet "herr" (latin: dominus) fick inte sättas framför en persons namn om han inte tillhörde denna kategori. Herre användes senare om en person som härskade över andra som till exempel Gud, en regent, furste eller konung. Ordet spred sig efter medeltiden successivt till lägre samhällsskikt. Liksom fallet är med bland annat engelskans mister (förvrängning av master) och franskans monsieur (förvrängning av monseigneur) kom titeln senare att användas även om icke adliga personer. I en social miljö där artighetstitlar är etablerade, vilket är fallet i många länder, uppfattas det ofta som förolämpande att utelämna sådana. I Sverige har bruket av artighetstitlar gradvis försvunnit sedan sent 1960-tal. Tidigare kunde det dock uppfattas som förolämpning att tilltalas Ni (och "du" tolkades som oförskämdhet i formella sammanhang, förutom mot barn eller mot dem som man formellt hade lagt bort titlarna med genom en så kallad du-skål). I stället kunde "herr" + efternamn brukas som tilltalsord, eller i vissa fall "herrn" (exempelvis av serveringspersonal), om personens efternamn var okänt.