Annika Gustavsson

Annika Gustavsson Egen tid Halsband P682915

1700 kr
Kontrollera pris

Köp nu

Beställ Annika Gustavsson Egen tid Halsband P682915 på nätet redan idag. Här har vi samlat mer information om produkten Annika Gustavsson Egen tid Halsband P682915 inom kategorin Annika Gustavsson.

Kategori: Annika Gustavsson
Artikelnummer: P682915

Från kunskapsbanken

Annika

Kvinnonamnet Annika, Annica, Anniqa, Anneqa eller Annicka kommer från lågtyska Anneke och Anneken, som är diminutiva former av Anna, det vill säga ungefär "lilla Anna". Det äldsta belägget i Sverige är från år 1521.Den 31 december 2014 fanns det totalt 48622 kvinnor folkbokförda i Sverige med namnet Annika, Annica eller Annicka, varav 38255 bar det som tilltalsnamn.Namnsdag i Sverige: 21 april, (1986-1992: 7 augusti). Namnsdag i Finland: 9 december både i finska kalendern och i finlandssvenska kalendern.

Regent

Regent är i dagligt tal ett vanligt benämning på en monark, den som är statschef i ett land med monarkiskt statsskick."Regent" kan användas oavsett om statschefen är ordinarie, dvs monark, eller en tillförordnad regent som regerar då monarken är frånvarande, sjuk, omyndig eller på annat sätt inte kapabel att regera, så som en prinsregent eller en förmyndarregent. Ibland används termen endast om den är tillförordnat statsöverhuvud; ett exempel för en sådan person är riksföreståndare. Substantivet regent anses i svenskan allmänt motsvara verbet regera och har därför i litteraturen använts om personer som ensamma innehaft regeringsmakten eller sådan status i ett land, ibland även oavsett om statsskicket varit en monarki.

Tidlös

Tidlös är Niclas Wahlgrens tredje album, utgiven 19 februari 1986. Skivan innehåller singlarna "Röra dej igen" och "Törst". Låten "Sommarstadspuls" släpptes aldrig som singel men blev ändå en liten radiohit.

Halsband

Halsband är ett smycke att bäras runt halsen. Även smalt band av tyg, ibland med hänge.